niedziela, 8 maja 2011

Sałatka żółto - zielona

Przyszła wiosna a z nią większa chęć na sałatki. Tym razem inspiracją dla mnie był ananas. Kupiłam wyjątkowo duży egzemplarz. Trochę poszło do deseru, trochę tak zjedliśmy, a resztę wykorzystałam do sałatki. Oczywiście do sałatki można także użyć ananasa z puszki.


Składniki:
3 jajka
1 puszka kukurydzy
1/4 ananasa
1 mała kapusta pekińska
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
zioła do sałatek
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Ananasa obrać i pokroić w kostkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Szczypiorek drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki sałatki i doprawić do smaku mieszanką ziół do sałatek.

6 komentarzy:

  1. smacznie i prosto- uwielbiam sałatkowe wariacje;)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne połączenie - chętnie bym przekąsiła :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie barki sałatkowe :)
    wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. robię podobną tylko dodaję jeszcze wędzonego kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeśli sałatka jest z majonezem to ja ją biorę w ciemno:). Niestety jestem od niego uzależniona:)

    OdpowiedzUsuń