Przyszła wiosna, ładnie świeci słoneczko i bardzo wzrosła nasza chęć na wszelką zieleninę. Aby zaspokoić potrzebę jedzenia warzyw u moich domowników, zrobiłam na kolację sałatkę z wykorzystaniem warzyw, które mam na co dzień w domu. Moją sałatkę podałam do kiełbasek na ciepło.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 ogórek zielony
2 czerwone cebule
1 pęczek szczypiorku
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
przyprawy do sałatek z Kamisa
Kapustę pekińska pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Ogórka i cebule obrać, pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić na drobne kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do dużej misy. Połączyć jogurt naturalny z majonezem i przyprawami do sałatek, wlać do mieszanki warzyw i wymieszać. Gotowe i można podawać.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 ogórek zielony
2 czerwone cebule
1 pęczek szczypiorku
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
przyprawy do sałatek z Kamisa
Kapustę pekińska pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Ogórka i cebule obrać, pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić na drobne kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do dużej misy. Połączyć jogurt naturalny z majonezem i przyprawami do sałatek, wlać do mieszanki warzyw i wymieszać. Gotowe i można podawać.
o taka sałatkę to ja bym z chęcią do obiadu zjadła
OdpowiedzUsuńJa robię często kukurydza + kapusta i przyprawy z majonezem. I jest pyszna, więc Twoja napewno by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie!
juz mi slinka cieknie na taka salatke:)
OdpowiedzUsuńSmacznie brzmi ta sałatka!
OdpowiedzUsuńja robię podobna tylko dodaje kurczaka, pychota (:
OdpowiedzUsuń