sobota, 11 lutego 2012

Muffinki czekoladowo - bananowe

Przedstawiam muffinki w kolejnej odsłonie czekoladowo - bananowej. Nie ma nic lepszego co można szybciej przygotować do kawy jak muffinki. 


 

Składniki:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody
1 banan
100 g groszków czekoladowych
 2 łyżki kakao
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/3 oleju

Banana obrać i rozgnieść widelcem. Wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao i groszki czekoladowe. Wymieszać mokre składniki: jajko, mleko i olej. Połączyć suche i mokre składniki oraz banana. Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do wysokości 3/4, piec 20 min w temp 200 stopni C.

8 komentarzy:

  1. Czekolada, banany...mmm! czego chcieć więcej. Moje ulubione smaki :).

    OdpowiedzUsuń
  2. czekolada i banan = idealne połączenie!
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne, muffinkowe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie, nie ma nic lepszego i szybszego w przygotowaniu do kawy! Uwielbiam czekoladę z bananem. A powiedz, nie twardnieję trochę na drugi dzień przez banana? Zauważyłam właśnie, że ciasta ze świeżymi bananami twardnieją...

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję za miłe komentarze

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealne połączenie- banan i czekolada. Tego nie można nie lubić ;)))

    OdpowiedzUsuń