Składniki:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody
1 banan
100 g groszków czekoladowych
2 łyżki kakao
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/3 oleju
Banana obrać i rozgnieść widelcem. Wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao i groszki czekoladowe. Wymieszać mokre składniki: jajko, mleko i olej. Połączyć suche i mokre składniki oraz banana. Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do wysokości 3/4, piec 20 min w temp 200 stopni C.
Czekolada, banany...mmm! czego chcieć więcej. Moje ulubione smaki :).
OdpowiedzUsuńczekolada i banan = idealne połączenie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Idealne, muffinkowe połączenie :)
OdpowiedzUsuńdoskonałe połączenie:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie, nie ma nic lepszego i szybszego w przygotowaniu do kawy! Uwielbiam czekoladę z bananem. A powiedz, nie twardnieję trochę na drugi dzień przez banana? Zauważyłam właśnie, że ciasta ze świeżymi bananami twardnieją...
OdpowiedzUsuńkochamy takie muffinki!
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe komentarze
OdpowiedzUsuńIdealne połączenie- banan i czekolada. Tego nie można nie lubić ;)))
OdpowiedzUsuń