niedziela, 29 stycznia 2012

Pasta śledziowa z ogórkiem i cebulą

Szukałam pomysłu na wczorajszą kolację i tak jakoś samo wyszło. Znalazłam w lodówce puszkę śledzi w pomidorach i otwarty słoik ogórków konserwowych. Więcej mówić nie muszę.




Składniki:
1 puszka fileta śledziowego w pomidorach
2 ogórki konserwowe
1 cebula
1 łyżka ketchupu
pieprz

Śledzie z puszki z sosem pomidorowym przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, doprawić do smaku pieprzem i ketchupem. Podawać z pieczywem.

12 komentarzy:

  1. Fajnie wygląda, ostatnio robiłem podobną pastę tylko dodałem jeszcze troszkę, majonezu i jajko na twardo. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też często daję jajka, majonez,do pasty ale tym razem potrzebowałam coś na już, a nie miałam jajek w domu bo poszły do ciasta

      Usuń
  2. Ale fajnie wymyslilas, napewno dobrze smakuje.
    Zycze milego dnia i pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem potrzeba matką wynalazku, Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. też uśmiecham się do takiej pasty ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. po takiej kolacji mają prawo śnić się tylko dobre sny :) Nie wpadłabym na pomysł zrobienia pasty z rybek w pomidorach, przepis został zapisany do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pasta należy do taniego jedzenia, pamiętam ją jeszcze z dzieciństwa, tylko w trochę innej wersji.

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. Nie ma to jak śledzie na kolację, tanio i zdrowo :)

      Usuń