piątek, 30 marca 2012

Jajka faszerowane czerwoną papryką

Na spotkanie ze znajomymi przygotowałam jajka faszerowane czerwoną papryką. Szukałam coś tradycyjnego i jajka faszerowane okazały się strzałem w dziesiątkę, gdyż bardzo szybko zniknęły z talerza. 



Składniki:
6 jajek
1 mała czerwona papryka
2 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i każde przekroić na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem. Połówki białek ułożyć na talerzu. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w bardzo drobną kostkę. Żółtka wymieszać z papryką, majonezem i musztardą, doprawić do smaku sola i pieprzem. Do połówek białka nałożyć farszu, przyozdobić kawałkami papryki. Smacznego.

3 komentarze: