Na jedną z domowych imprez robiłam kiedyś koreczki z szynki z ogórkiem konserwowym. Tym razem postanowiłam zrobić troszeczkę inne koreczki i ogórek konserwowy zastąpiłam marynowaną papryką. Wyszły bardzo smaczne, trudno powiedzieć, które lepsze, bo zarówno jedne jak i drugie bardzo szybko schodziły z półmiska.
Składniki:
12 plastrów szynki konserwowej
1 serek Almette jogurtowy
1 słoiczek marynowanej papryki
1 pęczek szczypiorku
36 wykałaczek
Plastry szynki rozłożyć i każdy posmarować serkiem Almette. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Paprykę pokroić na paseczki i długości takiej jak szeroka jest szynka. Każdy plaster posypać szczypiorkiem i położyć na nim po 2-3 paseczki papryki. Szynkę zwinąć w rulony. W każdy rulon wbić po trzy wykałaczki w równych odstępach i przekroić na trzy części. Z każdego rulonu powstają trzy koreczki. Smacznego.
fajna propozycja na przekąskę imprezową:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi sie pomysl ze szczypiorkiem na wykalaczce - super!
OdpowiedzUsuń