piątek, 16 marca 2012

Koreczki z szynki z marynowaną papryką

Na jedną z domowych imprez robiłam kiedyś koreczki z szynki z ogórkiem konserwowym.  Tym razem postanowiłam zrobić troszeczkę inne koreczki i ogórek konserwowy zastąpiłam marynowaną papryką. Wyszły bardzo smaczne, trudno powiedzieć, które lepsze, bo zarówno jedne jak i drugie bardzo szybko schodziły z półmiska.



Składniki:
12 plastrów szynki konserwowej
1 serek Almette jogurtowy
1 słoiczek marynowanej papryki
1 pęczek szczypiorku
36 wykałaczek

Plastry szynki rozłożyć i każdy posmarować serkiem Almette. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Paprykę pokroić na paseczki i długości takiej jak szeroka jest szynka. Każdy plaster posypać szczypiorkiem i położyć na nim po 2-3 paseczki papryki. Szynkę zwinąć w rulony. W każdy rulon wbić po trzy wykałaczki w równych odstępach i przekroić na trzy części. Z każdego rulonu powstają trzy koreczki. Smacznego.

2 komentarze:

  1. fajna propozycja na przekąskę imprezową:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi sie pomysl ze szczypiorkiem na wykalaczce - super!

    OdpowiedzUsuń