niedziela, 30 stycznia 2011

Koktajl bananowo-pomarańczowy

Na zimowe dni wspaniały jest koktajl z udziałem bananów i pomarańczy. Gdy za oknem zimno i śnieg, a nam się nie chce nawet nosa z domu wystawić, wspaniale podziałają na nas pochodzące ze słonecznego południa owoce bananów i pomarańczy.
Do tego koktajlu bardzo dobrze nadają się przejrzałe owoce bananów, których nikt nie chce już jeść i leżą nam w kuchni i zastanawiamy się co z nimi zrobić. W tym koktajlu mdły smak banana wspaniale ożywia kwaśny sok z pomarańczy, po prostu doskonale się uzupełniają.


Składniki:
3 banany
1/2 litra soku pomarańczowego
Banany obrać ze skórki i dokładnie zmiksować w blenderze na papkę. Wlać sok pomarańczowy i dokładnie wymieszać, aby składniki się połączyły. Nalać do wysokich szklaneczek i podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz