Przepis na kulki orzechowe znalazłam w internecie, ale nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła zmian. Jest to wspaniały przepis dla osób, które lubią orzech oraz mleko w proszku. Smacznego.
Składniki:
250 g margaryny lub masła
90 g cukru pudru
1 szklanka mielonych orzechów włoskich
1 szklanka płatków kukurydzianych
2 szklanki mleka w proszku
1 olejek waniliowy
2 łyżki rumu
orzechy mielone do obtoczenia
Orzechy włoskie jeśli mamy w całości to należy je zmielić. Płatki kukurydziane zmielić w blenderze lub pokruszyć na proszek. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać mielone orzechy, płatki kukurydziane i mleko w proszku (dałam odtłuszczone mleko, może być też pełne) oraz olejek waniliowy i rum. Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie ulepić małe kuleczki i obtoczyć w mielonych orzechach, schłodzi w lodówce przed podaniem. Przechowywać w lodówce.
Składniki:
250 g margaryny lub masła
90 g cukru pudru
1 szklanka mielonych orzechów włoskich
1 szklanka płatków kukurydzianych
2 szklanki mleka w proszku
1 olejek waniliowy
2 łyżki rumu
orzechy mielone do obtoczenia
Orzechy włoskie jeśli mamy w całości to należy je zmielić. Płatki kukurydziane zmielić w blenderze lub pokruszyć na proszek. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać mielone orzechy, płatki kukurydziane i mleko w proszku (dałam odtłuszczone mleko, może być też pełne) oraz olejek waniliowy i rum. Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie ulepić małe kuleczki i obtoczyć w mielonych orzechach, schłodzi w lodówce przed podaniem. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz