100 g Kimchi
50 g mięsa wieprzowego
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka nasion sezamu
1 kostka miękkiego tofu (180g)
Dzień wcześniej przed wykonaniem ciasta ugotować syrop z wody i cukru, wrzucić do niego śliwki i gotować na lekkim ogniu przez maksymalnie 5-7 min. Aby śliwki były miękkie, ale się nie rozgotowały. Wodę z śliwek zlać i zachować do pokropienia biszkoptu. Odcedzone i ostudzone śliwki przełożyć do zamykanego pojemnika i zalać alkoholem. Zamknąć i pozostawić na 12 godz. W tym czasie śliwki mogą wchłonąć nawet szklankę alkoholu.
Na biszkopt ubić białka na sztywno. Gdy będą ubite stopniowo dodać cukier, następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ciągle ubijać. Przesiać mąki, połączone z proszkiem oraz kakaem i delikatnie wymieszać z masą najlepiej ręcznie. Wyłożyć do foremki 25x40 i piec w piekarniku rozgrzanym do temp.170-180 stopni C przez 30-40 minut. Biszkopt ostudzić.
Na masę zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka dodać żółtka, budyń oraz obie mąki dokładnie wymieszać mikserem. Wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aby nie powstały grudki. Masę budyniową ostudzić i połączyć z utartym masłem. Biszkopt skropić pozostawioną wodą z gotowania śliwek i nałożyć na niego krem budyniowy. Wyciągnięte z alkoholu śliwki poukładać jedną przy drugiej śliwki i wstawić do lodówki.