sobota, 30 lipca 2011

Kruche babeczki z masą kajmakową

Czasem zastanawiamy się co podać niespodziewanym gościom. Nie można zawsze na szybko robić muffinków, choć mi się zdarza i będzie zdarzało. Gdyż po prostu je uwielbiam. Z wypadu do rodziny przywiozłam sobie trzy opakowania kruchych ciasteczek do nadziewania, które tym razem wykorzystałam. Jak już pewnie zauważyliście lubię w kuchni to, co jest proste, łatwe i szybkie. Tym razem też tak było, a to dzięki pistoletowi. To znaczy ja na niego tak mówię, a poprawie się to urządzenie nazywa- praska do ciasta / dekorator DELICJA firmy Tescoma. Dzięki niemu w ciągu paru minut miałam gotowe wszystkie ciasteczka. No prawie gotowe, zostało jeszcze je ozdobić. :)
Wiadomo że, można zrobić tak jak ja to zrobiłam i można też upiec samemu kruche babeczki i samemu przygotować kajmak.


Składniki:
1 opakowania kruchych ciasteczek
1 puszka kajmaku
50 g masła
ozdoby cukrowe
Otworzyć puszkę kajmaku i utrzeć go z masłem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka to można dodać niewielką ilość mleka w proszku. Babeczki ułożyć na blacie i każda nadziać masa kajmakową. Każdą babeczkę przyozdobić cukrowymi ozdobami.

U mnie do ozdoby wykorzystałam żółte gwiazdki cukrowe oraz biało-złote i biało-czarne kuleczki cukrowe.

3 komentarze:

  1. Jak ja lubię kolekcjonowac takie szybkie przepisy:) wyglądają mega goście są pod wrażeniem i jest dobrze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliczne babeczki:-) i jakie pyszniutkie:-)

    OdpowiedzUsuń