piątek, 9 listopada 2012

Koperty z ciasta francuskiego nadziewane bananem

Dawno nie robiłam nic słodkiego na przekąską. Znalazłam jednak w zamrażarce zapomniany kawałek ciasta francuskiego, więc zrobiłam ciasteczka do kawy.



Składniki:
1 ciasto frnacuskie
12 płaskich łyżeczek dżemu
1 banan

Ciasto rozwinąć i pokroić na 12 kwadratów. Banana obrać i pokroić na 12 plasterków. Każdy kwadrat posmarować łyżeczką dżemu - u mnie truskawokwy i położyć plaster banana, złożyć w swój ulubiony sposób - u mnie jak koperty. Piec na papierze 20 min w temp 220 stopni C.

9 komentarzy:

  1. łatwy i smaczny sposób na słodką przekąskę :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. szybka i smaczna przekaska do herbatki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba skorzystam z przepisu.......jak dorwę ciasto francuskie u nas na wsi go nie można dostać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię ciasto francuskie z Lidla, jeśli masz gdzieś w okolicy, to tam warto się zaopatrzyć.

      Usuń
  4. Świetny przepis na ciasteczka. W najbliższym czasie go wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń