Dawno nie robiłam nic słodkiego na przekąską. Znalazłam jednak w zamrażarce zapomniany kawałek ciasta francuskiego, więc zrobiłam ciasteczka do kawy.
Składniki:
1 ciasto frnacuskie
12 płaskich łyżeczek dżemu
1 banan
Ciasto rozwinąć i pokroić na 12 kwadratów. Banana obrać i pokroić na 12 plasterków. Każdy kwadrat posmarować łyżeczką dżemu - u mnie truskawokwy i położyć plaster banana, złożyć w swój ulubiony sposób - u mnie jak koperty. Piec na papierze 20 min w temp 220 stopni C.
łatwy i smaczny sposób na słodką przekąskę :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOj to prawda
UsuńPozdrawiam :)
fajnie się prezentują!
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
Dziękuję
Usuńszybka i smaczna przekaska do herbatki:)
OdpowiedzUsuńTo prawda
UsuńChyba skorzystam z przepisu.......jak dorwę ciasto francuskie u nas na wsi go nie można dostać.
OdpowiedzUsuńLubię ciasto francuskie z Lidla, jeśli masz gdzieś w okolicy, to tam warto się zaopatrzyć.
UsuńŚwietny przepis na ciasteczka. W najbliższym czasie go wykorzystam :)
OdpowiedzUsuń