wtorek, 24 czerwca 2014

Sałatka z różyczek brokuła i kalafiora

Bardzo prosta, ale za to jaka efektowna sałatka z różyczek brokuła i kalafiora, przyda się zarówno na imprezie z przyjaciółmi jak i na rodzinnej kolacji. Ilość użytego brokuła i kalafiora zależy od tego ile chcemy uzyskać sałatki.



Składniki:
1/4 - 1/2 brokuła
1/4 - 1/2 kalafiora
2-4 jajka
sos koperkowy:
1 łyżka majonezu
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz.

Brokuł i kalafior podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki lub szóstki. Przygotować sos mieszając jogurt z majonezem i koperkiem, doprawiając solą i pieprzem. 
Na półmisku lub w misce układamy na przemian brokuł z kalafiorem, na to kawałki jajek i całość polewamy sosem koperkowym. Smacznego.

4 komentarze: