środa, 2 lipca 2014

Śliwki w boczku

Przekąska prosta jak budowa cepa i każdy jest w stanie ją zrobić. Zazwyczaj robię tyle, na ile śliwek starczy mi boczku.



Składniki:
śliwki
boczek w plasterkach
wykałaczki

Każdy plasterek boczku przekrajać na pół lub cztery części na krzyż w zależności od wielkości plastrów. Śliwki zawijać w boczek i spinać wykałaczką. Ułożyć na blasze i piec ok 10- 15 min w temp 200 stopni C. Podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego. 

11 komentarzy:

  1. Robię podobne tylko, że z grilla, czasem zamiast śliwki daję suszoną morelę albo fasolkę szparagową, pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi mieć ciekawy smak.
    Pozdrawiam bardzo cieplutko:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Znam taka przekąskę, oj pyszna jest :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam kiedyś w szynce parmeńskiej...pyszne były :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawa przekąska...Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja do środka śliwki wkładam jeszcze pół orzecha włoskiego i dopiero w boczek. Też jest dobra. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Pomysłowa potrawa. Śliwki mają być suszone, czy świeże?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupuję śliwki kalifornijskie suszone

      Usuń