poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Jajka faszerowane żółtym serem

W sam raz potrawa na Wielkanoc i nie tylko.



Składniki:
8 jajek
50 g żółtego sera
1-2 łyżki majonezu
1 mała cebula

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Z każdego jajka wyciągnąć żółtko i w osobnej miseczce rozgnieść widelcem dodać starty żółty ser, bardzo drobno posiekaną cebulę i majonez. Wszystkie składniki wymieszać i  nałożyć do białek.

3 komentarze:

  1. Wyglądają szalenie apetycznie, tylko zastanawiam się, czy nie są za ciężkie z serem.
    Bo smaczne są na pewno!
    Wiesz, że prowadziłam na WP blog kulinarny - bardzo go lubiłam. W czasie kiedy były konkursy na najlepsze blogi ktoś mi zniszczył tego bloga. Zaznaczę, że nie startowałam w żadnym konkursie.
    Musiał to zrobić ktoś z WP, bo zlikwidował mi konto, na którym miałam wspomniany blog.
    Nie mogę do dziś zrozumieć dlaczego?
    Jednym ruchem znikło konto i blog.
    A drugi blog, który tam prowadzę jest nienaruszony. Podpiszę się tym adresem.
    Pozdrawiam bardzo cieplutko:)))
    Niestety, nie mogę się tym dresem podpisać - Twój blog nie przyjmuje tego adresu. Ale ten blog jest na belkach górnych wszystkich moich blogów: 'Moje świętokrzyskie'

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam... wygląda apetycznie a ja jajuszka lubię więc pewnie skorzystam :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda to nieźle. Przepis przekażę żonie. Mamy własne jajka i sami robimy majonez (tzn. żona robi), więc powinno coś z tego wyniknąć dobrego. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń