Avelina w kuchni
piątek, 16 listopada 2012
Kotleciki z kalafiora i mięsa mielonego
›
Na niedawne spotkanie w większym gronie potrzebowałam coś na ząb. Doszłam do wniosku, że kotleciki z dodatkiem kalafiora będą odpowiednie. ...
7 komentarzy:
piątek, 9 listopada 2012
Koperty z ciasta francuskiego nadziewane bananem
›
Dawno nie robiłam nic słodkiego na przekąską. Znalazłam jednak w zamrażarce zapomniany kawałek ciasta francuskiego, więc zrobiłam ciasteczk...
9 komentarzy:
wtorek, 6 listopada 2012
Karczek w miodzie z czosnkiem
›
Zrobiłam niedawno trzy słoiczki czosnku w miodzie, o których pisałam w poprzednim poście i został mi jeszcze tylko jeden. Niknie to w zastr...
1 komentarz:
niedziela, 4 listopada 2012
Czosnek w miodzie
›
Jak to mówią podróże kształcą. W czasie mojego tegorocznego pobytu w Chorwacji miałam okazję skosztować ich miodów, nawet sobie przywiozłam...
2 komentarze:
sobota, 27 października 2012
Sałatka z rzodkiewką i granatem
›
Tym razem przedstawiam sałatkę, którą podałam do kolacji. Bardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka, którą polecam jako źródło witamin na jesie...
4 komentarze:
niedziela, 21 października 2012
Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami
›
Długo tu nie pisałam, bo i dawno nie gotowałam. Dłuższy wyjazd i zwiedzanie wielu miejsc w Europie spowodowało, że kuchnia zeszła na dalszy...
niedziela, 2 września 2012
Dżem z cukinii
›
W tym roku wyjątkowo na ogrodzie obrodziły cukinie. Część powędrowała w formie marynowanej do słoiczków z curry, trochę na bieżąco zużyłam ...
4 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer