Avelina w kuchni

piątek, 16 listopada 2012

Kotleciki z kalafiora i mięsa mielonego

›
Na niedawne spotkanie w większym gronie potrzebowałam coś na ząb. Doszłam do wniosku, że kotleciki z dodatkiem kalafiora będą odpowiednie. ...
7 komentarzy:
piątek, 9 listopada 2012

Koperty z ciasta francuskiego nadziewane bananem

›
Dawno nie robiłam nic słodkiego na przekąską. Znalazłam jednak w zamrażarce zapomniany kawałek ciasta francuskiego, więc zrobiłam ciasteczk...
9 komentarzy:
wtorek, 6 listopada 2012

Karczek w miodzie z czosnkiem

›
Zrobiłam niedawno trzy słoiczki czosnku w miodzie, o których pisałam w poprzednim poście i został mi jeszcze tylko jeden. Niknie to w zastr...
1 komentarz:
niedziela, 4 listopada 2012

Czosnek w miodzie

›
Jak to mówią podróże kształcą. W czasie mojego tegorocznego pobytu w Chorwacji miałam okazję skosztować ich miodów, nawet sobie przywiozłam...
2 komentarze:
sobota, 27 października 2012

Sałatka z rzodkiewką i granatem

›
Tym razem przedstawiam sałatkę, którą podałam do kolacji. Bardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka, którą polecam jako źródło witamin na jesie...
4 komentarze:
niedziela, 21 października 2012

Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami

›
Długo tu nie pisałam, bo i dawno nie gotowałam. Dłuższy wyjazd i zwiedzanie wielu miejsc w Europie spowodowało, że kuchnia zeszła na dalszy...
niedziela, 2 września 2012

Dżem z cukinii

›
W tym roku wyjątkowo na ogrodzie obrodziły cukinie. Część powędrowała w formie marynowanej do słoiczków z curry, trochę na bieżąco zużyłam ...
4 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Avelina
Uwielbiam podróżować i z każdego wyjazdu przywożę tysiące zdjęć. Lubię też gotować szybko, łatwo i przyjemnie. kontakt: avelina75@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.