Avelina w kuchni
sobota, 27 października 2012
Sałatka z rzodkiewką i granatem
›
Tym razem przedstawiam sałatkę, którą podałam do kolacji. Bardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka, którą polecam jako źródło witamin na jesie...
4 komentarze:
niedziela, 21 października 2012
Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami
›
Długo tu nie pisałam, bo i dawno nie gotowałam. Dłuższy wyjazd i zwiedzanie wielu miejsc w Europie spowodowało, że kuchnia zeszła na dalszy...
niedziela, 2 września 2012
Dżem z cukinii
›
W tym roku wyjątkowo na ogrodzie obrodziły cukinie. Część powędrowała w formie marynowanej do słoiczków z curry, trochę na bieżąco zużyłam ...
4 komentarze:
piątek, 31 sierpnia 2012
Kwadraty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym
›
Dawno nie robiłam nic z ciastem francuskim i będąc ostatnio w Lidlu kupiłam kilka opakowań. Teraz mam zapas i mogę szaleć. Składniki: ...
3 komentarze:
środa, 22 sierpnia 2012
Marynowana cukinia z curry
›
Tak mi posmakowały ogórki z curry, że postanowiłam zrobić również cukinię. Smakuje rewelacyjnie, świetnie nadaje się na przekąskę jako jede...
1 komentarz:
niedziela, 19 sierpnia 2012
Schabowy w wersji góralskiej
›
Niedawno zostałam obdarowana oscypkiem przez rodzinę, która wróciła z wczasów w Zakopanym. Nie wiedziałam co zrobić z taką ilością sera. Do...
4 komentarze:
czwartek, 16 sierpnia 2012
Chłodnik z barszczu białego z wędzonym łososiem
›
Chłodnik z barszczu białego z wędzonym łososiem zrobiłam na jeden z upalnych dni na obiad. Pomysł zaczerpnęłam z jednej z kolorowych gazet,...
1 komentarz:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer