Avelina w kuchni
piątek, 31 sierpnia 2012
Kwadraty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym
›
Dawno nie robiłam nic z ciastem francuskim i będąc ostatnio w Lidlu kupiłam kilka opakowań. Teraz mam zapas i mogę szaleć. Składniki: ...
3 komentarze:
środa, 22 sierpnia 2012
Marynowana cukinia z curry
›
Tak mi posmakowały ogórki z curry, że postanowiłam zrobić również cukinię. Smakuje rewelacyjnie, świetnie nadaje się na przekąskę jako jede...
1 komentarz:
niedziela, 19 sierpnia 2012
Schabowy w wersji góralskiej
›
Niedawno zostałam obdarowana oscypkiem przez rodzinę, która wróciła z wczasów w Zakopanym. Nie wiedziałam co zrobić z taką ilością sera. Do...
4 komentarze:
czwartek, 16 sierpnia 2012
Chłodnik z barszczu białego z wędzonym łososiem
›
Chłodnik z barszczu białego z wędzonym łososiem zrobiłam na jeden z upalnych dni na obiad. Pomysł zaczerpnęłam z jednej z kolorowych gazet,...
1 komentarz:
wtorek, 14 sierpnia 2012
Sałatka serowa z ananasem i selerem
›
Niedawno na piątek potrzebowałam dla gości sałatki, która nie zawiera kiełbasy ani ryb, a równocześnie będzie pożywna. Dodam, że nie chciał...
2 komentarze:
piątek, 10 sierpnia 2012
Mięsne paluszki z pietruszką
›
Paluszki zrobione z mięsa mielonego świetnie nadają się na obiad zamiast tradycyjnego mielonego. Czasem wykorzystuję je również jako przeką...
2 komentarze:
niedziela, 29 lipca 2012
Chłodnik z botwinki
›
Dla mnie chłodnik jest czymś wspaniałym i pożywnym na upalne dni. Moja przygoda z chłodnikiem zaczęła się w Krakowie w Barze Mlecznym na Gr...
3 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer