Avelina w kuchni

piątek, 31 sierpnia 2012

Kwadraty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

›
Dawno nie robiłam nic z ciastem francuskim i będąc ostatnio w Lidlu kupiłam kilka opakowań. Teraz mam zapas i mogę szaleć. Składniki: ...
3 komentarze:
środa, 22 sierpnia 2012

Marynowana cukinia z curry

›
Tak mi posmakowały ogórki z curry, że postanowiłam zrobić również cukinię. Smakuje rewelacyjnie, świetnie nadaje się na przekąskę jako jede...
1 komentarz:
niedziela, 19 sierpnia 2012

Schabowy w wersji góralskiej

›
Niedawno zostałam obdarowana oscypkiem przez rodzinę, która wróciła z wczasów w Zakopanym. Nie wiedziałam co zrobić z taką ilością sera. Do...
4 komentarze:
czwartek, 16 sierpnia 2012

Chłodnik z barszczu białego z wędzonym łososiem

›
Chłodnik z barszczu białego z wędzonym łososiem zrobiłam na jeden z upalnych dni na obiad. Pomysł zaczerpnęłam z jednej z kolorowych gazet,...
1 komentarz:
wtorek, 14 sierpnia 2012

Sałatka serowa z ananasem i selerem

›
Niedawno na piątek potrzebowałam dla gości sałatki, która nie zawiera kiełbasy ani ryb, a równocześnie będzie pożywna. Dodam, że nie chciał...
2 komentarze:
piątek, 10 sierpnia 2012

Mięsne paluszki z pietruszką

›
Paluszki zrobione z mięsa mielonego świetnie nadają się na obiad zamiast tradycyjnego mielonego. Czasem wykorzystuję je również jako przeką...
2 komentarze:
niedziela, 29 lipca 2012

Chłodnik z botwinki

›
Dla mnie chłodnik jest czymś wspaniałym i pożywnym na upalne dni. Moja przygoda z chłodnikiem zaczęła się w Krakowie w Barze Mlecznym na Gr...
3 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Avelina
Uwielbiam podróżować i z każdego wyjazdu przywożę tysiące zdjęć. Lubię też gotować szybko, łatwo i przyjemnie. kontakt: avelina75@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.