Avelina w kuchni

niedziela, 29 stycznia 2012

Pasta śledziowa z ogórkiem i cebulą

›
Szukałam pomysłu na wczorajszą kolację i tak jakoś samo wyszło. Znalazłam w lodówce puszkę śledzi w pomidorach i otwarty słoik ogórków konse...
11 komentarzy:
niedziela, 22 stycznia 2012

Parówki z warzywami w sosie pomidorowym

›
Nie ma to jak ciepła kolacja w zimny styczniowy wieczór. Parę razy robiłam parówki z sosem musztardowym, ale nie bardzo podchodziły mojej r...
5 komentarzy:
niedziela, 15 stycznia 2012

Deser ananasowy

›
Na ubiegłą niedzielę zrobiłam pyszny deser ananasowy. Tuż przed niedzielą zastanawiałam się czym poczęstować gości, których zaprosiłam. Szu...
8 komentarzy:
środa, 11 stycznia 2012

Pierogi z kapustą i grzybami

›
Moje ulubione pierogi to właśnie są z kapustą i grzybami. Robię je tylko raz w roku, może dlatego są dla mnie takie wyjątkowe. Kiedyś robil...
13 komentarzy:
sobota, 7 stycznia 2012

Ciasteczka Orzeszki kakaowe

›
Moje ulubione ciasteczka postanowiłam zrobić w ciemnej wersji. Do tradycyjnego ciasta dodałam kakao i ciasteczka wyszły tak samo dobre jak ...
20 komentarzy:
czwartek, 5 stycznia 2012

Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą makową

›
Na sylwestrową słodką przekąskę przygotowałam ślimaczki z ciasta francuskiego z masą makową, lecz zostały od razu zjedzone, jeszcze ciepłe ...
10 komentarzy:
poniedziałek, 2 stycznia 2012

Sałatka śledziowa z kukurydzą i pieczarkami w sosie czosnkowym

›
Na  Sylwestrową kolację kupiłam płaty śledziowe Matiasy, no i sałatka tak jakoś sama się zrobiła. W tym roku po raz kolejny spędzałam sylwe...
11 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Avelina
Uwielbiam podróżować i z każdego wyjazdu przywożę tysiące zdjęć. Lubię też gotować szybko, łatwo i przyjemnie. kontakt: avelina75@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.