Avelina w kuchni

wtorek, 29 listopada 2011

Ciasto bananowe

›
Ciasto bananowe, a przez niektórych nazywane chlebem bananowym świetnie nadaje się jako przekąska do kawy. Pozwala wykorzystać nadmiar bana...
3 komentarze:
niedziela, 27 listopada 2011

Koktajl z papai i pomarańczy

›
Dzisiejszy deser to była czysta rozpusta. Upiekłam miętowe muffinki z kawałkami czekolady oraz zrobiłam kwoktaj z kupionej niedawno w Biedro...
1 komentarz:
sobota, 26 listopada 2011

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

›
Po dłuższej przerwie spowodowanej brakiem czasu wracam do pisania. Tym razem prezentuję prosty przepis na surówkę z kiszonej czerwonej kapu...
3 komentarze:
sobota, 19 listopada 2011

Ryba św Piotra - wspomnienia z Izraela

›
Bloga prowadzę już od jakiegoś czasu i jest to mój 100 wpis. Nazbierało się tych przepisów, oj nazbierało, a jeszcze kolejne w przyszłości ...
3 komentarze:
niedziela, 6 listopada 2011

Kolorowy deser z galaretki

›
Kolorowy deser w słoneczne dni października zrobiłam wykorzystując pokazujące się jeszcze późne maliny. Nie ma to jak własne owoce z ogródka...
3 komentarze:
sobota, 29 października 2011

Malinowe muffinki

›
Teraz gdy kończą się maliny chciałabym jeszcze pokazać Wam moje malinowe muffinki. Trochę się smucę, bo na ogródku mam teraz tylko maliny kt...
1 komentarz:
czwartek, 27 października 2011

Papryka marynowana

›
Koniec lata i początek jesieni to dobry czas na przygotowanie przetworów. Co roku robię parę słoiczków marynowanej papryki, gdyż świetne nad...
1 komentarz:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Avelina
Uwielbiam podróżować i z każdego wyjazdu przywożę tysiące zdjęć. Lubię też gotować szybko, łatwo i przyjemnie. kontakt: avelina75@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.